Benefiční večer byl fenomenální

Benefiční večer byl fenomenální

Kolikrát v životě jste použili slovo fenomenální? Popisujeme-li tímto přívlastkem svůj zážitek, znamená to, že jsme museli prožít něco opravdu mimořádného, doslova katarzi. Ti, kteří dorazili v sobotu 10. října do KD Karlov na benefiční večer ve prospěch Hospice Dobrého Pastýře, byli takovému zážitku bez pardonu vystaveni. Při představení „The Loser(s)“ se během akrobatických prvků pěti kluků a dvou děvčat z Losers cirque company divákům tajil dech. Okamžiky, kdy jedno z účinkujících děvčat lítalo nejištěné vzduchem vysoko ve sférách světelných ramp KD Karlov, by za normálních okolností byly na infarkt. Avšak absolutní jistota, s jakou akrobaté tyto náročné prvky prováděli, držela diváky nikoliv ve strachu, ale v absolutní fascinaci. Představení však nebylo jen o jejich akrobatické dovednosti, ukázali, že jsou i skvělí komedianti.  

Obrovským překvapením večera byl beatboxer a mistr světa v loopingu Ondřej Havlík, známý jako En.dru. Díky jeho hereckým, muzikantským a pohybovým dovednostem, citu pro timing, schopnosti improvizace a kouzlu osobnosti je En.dru (ano, teď je čas to slovo použít) absolutní fenomén. Od první vteřiny si získal sympatie a obdiv všech diváků, jeho skeče, moderátorské vstupy a batboxové exhibice neuvěřitelně bavily.

Mezi diváky byl i jazzový houslista, komik a improvizátor Martin Zbrožek, ambasador Hospice Dobrého Pastýře. Martin učí hereckou improvizaci na Katedře nonverbálního divadla HAMU a jeden z účinkujících akrobatů patří mezi jeho žáky. Téma nového cirkusu a klaunství vůbec je mu velmi blízké. Po zhlédnutí představení „The Loses(s)“ neskrýval svůj obdiv: „Jsem okouzlen, představení se mi opravdu líbilo a výkon En.dru-a byl excelentní. Je to klaun světového formátu, skláním se před jeho talentem.“

Lepší finále předčasně ukončené divadelní sezóny v KD Karlov si ani nelze představit. Atmosféra byla nádherná i navzdory tomu, že jsme se potkali v polovičním počtu. Povedlo se nám na okamžik zapomenout na starosti, které současná doba přináší, jako bychom jim utekli do jiného světa, kam na nás nemůžou. 10. říjen 2020 byl opravdu magický. Děkujeme, že jste byli s námi.