VŠEM ANDĚLŮM

Ráda bych vyjádřila svoji nejhlubší vděčnost a obdiv.

Před koncem minulého roku jsem se dostala do úplně nové situace. Moje 81 letá babička, do té doby sama poklidně žijící ve svém pyšelském rodinném domku si zvrtla kotník a z minuty na minutu se stala „ležícím pacientem“ nemohouc se sama o sebe nadále postarat. Moje ambice, že si ji odvezu k sobě domů do Karlových Varů se rozplynula v momentě, kdy jsem babičku nebyla schopna sama ani zvednout z gauče, aby si došla na záchod.

V té chvíli se objevil první Anděl a to paní pečovatelka, jejíž jméno bohužel nevím (černovlasá slovenská kráska). Přijela ten den za babičkou v rámci pravidelné návštěvy na úklid a to jak vzala situaci do svých rukou, bylo okouzlující. Vzala telefon do ruky a zprostředkovala mi druhého Anděla, v podobě paní Rosové, která obratem byla schopna a především velmi ochotna, najít pro babičku místo na oddělení respitu, přijet pro ní asistenčním autem s dvoumetrovým fešákem a babičku převézt.

Můj prvotní pocit osobního selhání a toho, že ji „posílám“ kamsi, odkázanou na péči kohosi, po zkušenostech z nemocnic, velmi rychle vystřídal pocit absolutního údivu v tom nejlepším slova smyslu.

Z celého srdce chci poděkovat celému personálu, každému jednomu člověku, co přišel s babičkou do styku, protože všichni byli a jsou boží! Ta dokonalá péče, ta ochota, zájem, individuální a přátelský přístup. Kéž by to tak to fungovalo všude. Vždy je to jen o lidech a tady se sešli ti nejlepší, králové ve svém oboru.

Každému vyjadřuji svůj nejhlubší obdiv a respekt, za to, že jsou mistři v tom co dělají a jak to dělají. Za jejich charakter a um lidem opravdu pomáhat a za tu krásnou oddanost své práci. Za ten krásný přístup ke starým, nemocným lidem. Protože tohle umí jen hrstka lidí.

Paní Rosová, paní Vlachová, paní Pospíšilová, krásko černovlásko, pane dvoumetrový fešáku, pane pečovateli z Moravy, paní, co jste dříve pracovala v pyšelském domově pro seniory…smekám před vámi a především vám moc děkuji za to, jak jste se postarali o jednu z nejdůležitějších žen mého života. Nikdy vám to nezapomenu.

DĚKUJI!

S pozdravem a vděčností
Veronika