Pouť v Hospici Dobrého Pastýře

Pouť v Hospici Dobrého Pastýře

Dechberoucí, taková byla letošní Pouť v Hospici Dobrého Pastýře

13. května zaplavily prostory Hospice Dobrého Pastýře pruhy a kníry, ze zahrady voněla cukrová vata a grilované speciality, do širokého okolí se ozýval dětský smích a na parkovišti se místo aut tyčil ohromný nafukovací hrad.

Pořádali jsme tradiční Pouť, tentokrát s přívlastkem „fousatá“, věnovanou všem silákům, kejklířům a potulným cirkusákům. Proto členové organizačního týmu, bez ohledu na věk a pohlaví, nosili (někteří povinně, jiní pyšně) kníry nejroztodivnějšího vzezření. Do pruhů přicházeli oděni i návštěvníci.

Akci jsme zahájili tradiční ekumenickou bohoslužbou a pak už každý mířil za svým cílem. Zatímco děti soutěžily ostošest a s obrovskou vervou tržily žetony, které pak následně bezhlavě utrácely za odměny, tatínci degustovali místní specialitky a maminky vášnivě nakupovaly v našem dobročinném bazárku. Velký úspěch slavila novinka letošní Poutě – originální fotokoutek, památeční fotografie si pořídilo několik desítek milovníků Polaroidu a vtipných převleků.

Vyvrcholením dne byl cirkusově laděný program, který díky krásnému počasí probíhal v atriu hospice. Zdravotní klauni odstartovali kadenci dechberoucích vystoupení akrobatů ze skupiny Losers a rockandrollových tanečnic z TASK Silueta. Pozvání přijala také slečna Petra s maminkou Ivanou, které předvedly cvičené pejsky. Obě dámy vzpomínaly na úžasnou péči, která se jejich mamince/babičce vloni dostala právě v čerčanském hospici a to zejména od naší sestřičky Ireny Kováříkové. Impozantní závěr programu, během kterého se akrobati ve svém čísle dostávali nad úroveň prvního patra, nás absolutně odzbrojil. Srdečně děkujeme účinkujícím hostům za podporu (všichni pro nás vystoupili bez nároku na honorář), všem dobrovolníkům, bez jejichž nezištné pomoci by organizace takového dne vůbec nebyla možná, a samozřejmě všem návštěvníkům, kteří se rozhodli nedělní odpoledne strávit s námi.

Budeme se těšit zase za rok naviděnou!

FOTOGRAFIE Z AKCE NALEZNETE ZDE