SPOTŘEBA A KONZUM versus SMĚNA A UDRŽITELNOST

SPOTŘEBA A KONZUM versus SMĚNA A UDRŽITELNOST

Poslední dubnová sobota patřila v Hospici Dobrého Pastýře obchodování. A to ne leda jakému! Aprílové počasí neodradilo malé i velké obchodníky od účasti na historicky prvním Čerčanském handlování. Jednalo se o trošku netradiční bazárek, a to především v tom, že prodejci byly samy děti. Do jednotlivých obchodů jsme nijak nezasahovali, pouze jsme vytvořili prostor a doporučili postup. Nepotřebné věci bylo možné jak prodávat, tak směňovat či je bezúplatně darovat.

Pro malé obchodníky to byla netradiční ale velmi cenná zkušenost. Měli možnost nejen zpeněžit již nevyužívané hračky či nadbytky rostlin, ale zároveň si vyzkoušet své obchodnické umění, schopnost vyjednávání a dovednost zaujmout potenciální zákazníky. Spousta hraček i rostlin tak dostala novou šanci a udělala velkou radost dále. Ceny byly více než příznivé a přibližně 150 návštěvníků mělo opravdu z čeho vybírat.

Výtěžek z prodeje věcí, které nám darovali příznivci hospice, činil necelých 7.000 Kč.

Děkujeme, že jste se stali součástí nové komunitní akce, která dle ohlasů zaslouží opakování. Již nyní promýšlíme koncept podzimního Handlování, které se ponese v duchu „přebytků ze zahrádky“, opět nevynecháme rostliny a i děti dostanou svůj prostor.

Líbilo se Vám u nás? Máte doporučení na vylepšení nebo tipy na sortiment, který by neměl na podzim chybět? Podělte se a tvořte příští Handlování spolu s námi :).

Foto: Richard Karban, Benešovský deník