Internetová aukce pro Hospic Dobrého Pastýře aneb jak to všechno začalo a pokračuje

Internetová aukce pro Hospic Dobrého Pastýře aneb jak to všechno začalo a pokračuje

Zajímat se o druhé a pídit se, kde bych mohla být užitečná je pro mě tak automatické, asi tak jako čištění zubů 😊. Dlouhou dobu jsem svoji energii směřovala spíš na dětskou část populace. Před pár lety mi prakticky naráz vážně onemocněli dva blízcí členové rodiny a zároveň jsem v televizi viděla výborný ale drsný dokument o paliativní péči Život se smrtí. Začala jsem se více zajímat o konec životní cesty. Přišlo mi, že je to pro společnost do značné míry tabu a nikdo se o to moc nezajímal. Začala jsem přispívat malými částkami.

V roce 2017 jsem se rozhodla uspořádat větší, dobročinnou akci. Při té se vybralo okolo 50 000 korun a nakoupila jsem všem z jednoho domova důchodců dárky. Klienti měli z dárků radost, ale mnohem víc bylo pro ně osobní setkání. Každému jsme dárek věnovali osobně. Pokud bylo v jejich silách, poseděli s námi ve společenské místnosti. A když byli upoutání na lůžko, došli jsme osobně k nim do pokoje. Každopádně na ty rozzářené obličeje nezapomenu. Myslela jsem, že setkání mě bude stát mnoho síly a že z toho budu smutná, ale nestalo se tak. Měla jsem dojem, že tohle byl pro mě nejlepší dárek k Vánocům. Hrozné klišé, ale je to tak.

Další rok mě napadlo zorganizovat dobročinný bazárek, kde se prodávali nejrůznější věci, které lidé věnovali. Napadlo mě to hlavně proto, že jsem nechtěla jen od lidí sbírat finance, ale zároveň uspořádat setkání a něco za příspěvek nabídnout. Polovina výtěžku šla na hospicovou péči, druhá část na kočičí útulek. Příprava byla náročnější než výlet do domova seniorů. Ale je to věc, která mě nabíjí, a tak ji nevnímám jako zátěž. Nakonec se vybralo krásných 90 tisíc. V roce 2019 následoval druhý ročník bazárku, tam už peníze částečně putovaly i do Čerčan. I letos byly přípravy na třetí ročník v plném proudu, ale bohužel to nakonec kvůli nouzovému stavu nevyšlo, a protože jsem už peníze na nákup chytrých telefonů pro zdravotníky Domácího Hospice Dobrého Pastýře slíbila a sliby se mají plnit, tak je tu online bazárek. Vím, že osobní setkání nic nenahradí, ale věřím, že společně se všemi skvělými lidmi to zvládneme i takhle. Držme si palce!

Romana

Jak se do mé dobročinné online aukce pro hospic zapojit?
Do online dobročinné aukce se můžete zapojit prostřednictvím facebookové skupiny: https://www.facebook.com/groups/386771392492715. Přidejte se a přihazujte, nebo naopak dražte vlastní věci ve prospěch čerčanského hospice. Prodej zde bude probíhat jako všude jinde v prodejních skupinách, budete si ho domlouvat a řídit sami – od prodeje přes platbu až po odeslání.
Konečná prodejní cena bude odeslána na účet 670100-2207461575/6210.
Poštovné a nákladové částky budou odeslány na osobní účet prodejce. Prodejce však může poštovné uhradit na své náklady rovněž jako dar.
Fotografie věci, kterou nabízíte, vkládejte přímo na zeď.
Nezapomeňte fotografie popsat – co nabízíte a jakou formu prodeje volíte:

Forma prodeje – PEVNÁ CENA (kup teď)
Věc prodáte a prodejní cenu kupující pošle na účet 670100-2207461575/6210 a na váš účet pošle poštovné.
Příklad prodeje:
Prodám knihu: cena 150 Kč + poštovné a balné 49 Kč

Forma prodeje – AUKCE
Věc prodáte za vámi určenou vyvolávací cenu. Konečnou prodejní cenu kupující zašle na účet 670100-2207461575/6210 a na váš osobní účet zašle poštovné.

Příklad aukce:
Dávám do aukce knihu: vyvolávací cena 10 Kč, poštovné a balné 49 Kč. Aukce končí 10. 12. 2020 ve 20:00
Při ukončení prodeje či aukce napište do komentářů, komu bylo zboží prodáno, a označte kupujícího se žádostí o sdělení adresy pro zaslání.

Do skupiny „Aukce pro Hospic Dobrého Pastýře“ vstupte ZDE.