ADVENTNÍ NEDĚLE S BETLÉMSKÝM SVĚTLEM

ADVENTNÍ NEDĚLE S BETLÉMSKÝM SVĚTLEM

PROSTĚ DOKONALÁ…

Atmosféra Adventní neděle s Betlémským světlem byla zkrátka přenádherná.

Nic lepšího jsme nemohli letos udělat, než se spojit s báječnou Míšou Slezákovou a jejím projektem Náš Jarmark. Výrobky téměř třiceti řemeslníků okrášlily vánoční trhy a přilákaly davy lidí. Stovky a stovky návštěvníků proudily zahradou, DOBRObistrem, prostory hospice i Centra Péče od rána až do večera.

Snad i slunce bylo zvědavé, co že se to v Hospici Dobrého Pastýře v neděli děje, tolik celý den zářilo. Svými paprsky hřálo statečné prodejce, jež si vybrali místo v zahradě, lochtalo po tváři zpívající dítka z místní mateřinky i malé tanečnice z čerčanské ZUŠ, malovalo legrační prasátka na červené nosy zdravotních klaunů a venkovní scéně loutkového divadélka Štěpána Volného posloužilo lépe než reflektor.

To byla panečku paráda. Smích a dobrá nálada. Přátelské štěbetání u čaje a svařeného vína. Rušno jako v úle, kam se člověk podíval. A pak najednou střih. Ztišení ve vteřině. To když pyšelská Schola začala hrát a zpívat ve foyer hospice a slovo duchovní Šárky Grauové zaznělo. Dojetí jen těžko na uzdě jsme drželi, když pětice malých skautů přinášela světlo z Betléma… V tom okamžiku zapálilo klonící se slunce horizont tak intenzivně, až se tajil dech. Dokonalý scénář ve vyšší režii. Dechberoucí podívaná.

A závěrečný koncert Blue Orchestra? Tak ten byl… PROSTĚ DOKONALÝ…

Děkujeme, že jste byli s námi.